Cephe ve Duvar Kaplama

İş yerleri veya konutların estetik görünümünü iyileştirmek ve aşağıda belirtilen diğer faydaları nedeni ile duvar kaplamalarında tercih edilen malzemeler compact laminat veya akrilik masif yüzeylerdir. Ayrıca Ameliyathane kaplamaları da anti bakteriyel yüzey özelliğinden dolayı bu malzemeler ile yapılmak zorundadır. Dış cephe ve duvar kaplamaları metal veya alüminyum konstrüksiyon üzerine uygun teknikler kullanılarak yapılır.Konstrüksiyon boşlukları sayesinde kaplama arkasında kalan yapının nefes alması sağlanır.Böylece güneş, kar ve yağmurdan izole olan duvar ve izolasyon sisteminin ömrü ve verimliliği kat be kat artar.

Yapıştırma Sistemi

Yapıştırma Sisteminde genellikle hem maliyet hemde uygulama açısından 6-8 mm kalınlıkda compact kullanılmaktadır. Konstrüksiyon olarak alüminyum profil veya galvanizli kutu profil kullanılması tavsiye edilir. Yapıştırma yapılacak her iki yüzeyin iyi temizlenmesi, zımparalanması ve metal konstrüksiyona primer tadbikinin dikkatli yapılması gerekmektedir. Uygulama yapılırken ortam sıcaklığı 5 ila 35 derece olmasına dikkat edilmelidir, yağmur veya aşırı nemli ortamda uygulama yapılmamalıdır. Yapıştırma yapılacak yüzeye primer sürülerek, 10 daki kuruma süresi beklendikten sonra aralıksız ve sadece dikey şekilde karkasın iç tarafına gelecek şekilde çift taraflı yapıştırıcı köpük bant uygulanır. Bu işlemden sonra; karkas üzerine çift taraflı banta paralel ve 1 cm aralıkta compact panel tack Sosis silokon uygulanır. Yapıştırıcı uygulama yüksekliğinin bantın kalınlığından fazla olmasına dikkat edilmelidir. Bu işlemlerin ardından hazırlanmış compact paneller, hizalı bir şekilde karkas üzerine sıkıca bastırılarak çift taraflı bant ile yapışma sağlanır. Derz boşluklarında isteğe göre açık derz,lamba-zıvanalı ve erkek-dişi modeller kullanılabilir.

Mekanik Askı Sistemi

Aleminyum veya kutu profillerden oluşan karkasın üzerine, aleminyum ray profili yatay olarak bağlanır. Özel aleminyum Z askı elemanları Compact Laminat panele arka yüzeyden vidalanıp aleminyum ray profile asılarak uygulama yapılır. Bu sistem için 8 ,10, 12 mm kalınlıklar uygundur ve özellikle yüksek binalarda uygulanacak en güvenli sistem olup montaj sırasında plakaların ayarı çok daha kolay yapılır.Bununla beraber aksesuar ve işçilik yönünden en pahalı uygulama sistemidir. Derz boşluklarında, açık derz,lamba-zıvanalı ve erkek-dişi modeller kullanılabilir.

Perçinli Vidalı Sistem

Bu sistemde 6 , 8, 10 mm kalınlıklar kullanılmaktadır. Özellikle yüksek binalarda yapıştırma sistemi ile birlikte güvenliği artırmak amacıyla kullanılır. Compact plakanın yüzeyinden alt konstrüksiyona direk vida ve perçin uygulanarak yapılır. Karkas sistemi ve derz boşlukları yapıştırma sistemi ile aynıdır. Bu sistemde, plakanın genleşmesi sırasında hareket etmesi, plakanın dönmesi ve derzlerin şaşması engellemek amaçlı olarak compact plaka üzerindeki delikler vida ve perçin çapından 3 mm daha büyük açılır.
500 ERROR : SERVER TIMEOUT!!